Adopce hrobu Karla Liebschera

Již na počátku roku 2020 jsme zahájili jednání se Správou pražských hřbitovů (SPH) o adopci hrobu Karla Liebschera. Hrob je ve velmi špatném stavu a hrozí jeho destrukce (viz foto). Navíc hrobové místo nikdo neplatí a tak hrozí, že by mohlo být nabídnuto jinému zájemci. Protože jde o hrob významného člena rodiny Liebscherů, rozhodlo se naše Sdružení Liebscher hrob adoptovat a zajistit jeho opravu.

Koncem března 2022 jsme s SPH uzavřeli „Smlouvu o dočasné adopci hrobového zařízení významného hrobu“, zaplatili poplatek za pronájem hrobového místa na deset let (necelých 8 tis. Kč) a obdrželi jsme certifikát o adopci (viz kopie).

Také jsme ve spolupráci se SPH poptali několik firem, které se zabývají opravami a restaurováním hrobů – nejnižší cenové nabídky se pohybují kolem 100 tis. Kč. Protože jde o částku, která je nad rámec možností našeho sdružení, míníme vyhlásit sbírku na opravu hrobu Karla Liebschera, patrně prostřednictvím DONIO. O tom budeme veřejnost informovat následně. Máte-li zájem na opravu hrobu Karla Liebschera přispět již nyní, můžete poslat váš příspěvek na účet našeho spolku:

číslo účtu: 2588964001/5500 - s tím, že zprávě pro příjemce uvedete: „oprava hrobu KL“

Za případný příspěvek předem děkujeme.