Novinky

Výlet na Říp - 2019

V sobotu 30. března uspořádal náš spolek Sdružení Liebscher již 13. ročník výletu na Říp inspirovaný známým obrazem Adolfa Liebschera.

Hlavní proud účastníků se vytvořil v Roudnici nad Labem. Po zastávce novém infomačním centru jsme navštívili místní Galerii moderního umění s obsáhlou kolekcí obrazů Antonína Slavíčka a dalších malířů 20. století od Josefa Čapka a Špály, přes Medka až po Ronovského, Šimotovou.

Na Říp jsme se vydali jinou cestou než obvykle, a to po červené turistické značce. Ta nás vedla přes kopec, který jsme nazvali „Malý Říp“. Po tomto výstupu jsme se museli řádně občerstvit ve Štípárně. Na vrcholek samotného Řípu jsme tak vystoupali až před druhou hodinou. Asi to bylo dobré řešení, neboť přes poledne byl Říp obsazen bohatě navštívenou akcí „Otevřené nebe“. I když bylo méně času, v rámci standardního programu jsme se pozdravili s účastníky, kteří dorazili auty, vyměnili si potřebné informace, zejména o dalších připravovaných akcích (mimo jiné připomenutí 100. výročí úmrtí Adolfa Liebschera – 11. 6. 2019) a na závěr se všichni sešli na tradičním skupinovém fotu (prezentovalo se na 50 účastníků). Většina účastníků pak sestoupila do Ctiněvsi, kde bylo připraveno občerstvení v místním pivovaru. A odtud jsme se již vydali na zpáteční cestu do svých domovů.

Akce se zdařila, opět nám přálo počasí, celý den bylo slunečno a celkem teplo. Mezi účastníky bylo i mnoho dětí, které už mají nyní jasnější představu o tom, kdo byl Adolf Liebscher.