V den 161. výročí narození Adolfa Liebschera jsme odhalili pamětní desku a reliéfu Adolfa Liebschera na domě č.p. 921 v ulici V Kolkovně, na Starém Městě v Praze. Adolf Liebscher s rodinou zde žil a tvořil ve svém atelieru od roku 1905 až do své smrti v roce 1919.

Reliéf byl zhotoven jako kopie dobové práce (patrně z roku 1913), kterou podle návrhu choceňského rodáka akademického sochaře a medailéra Josefa Augustina Stino Paukerta ulila slévačská firma Bratři Bartákové Praha.

Adolf Liebscher si oblíbil východočeský Potštejn a pravidelně tam zajížděl s rodinou na letní byt od roku 1892 až do své smrti na jaře 1919. V Potštejně vytvořil řadu obrazů a na fasádu jednoho z domků, kde pobýval, také namaloval obraz sv. Václava žehnajícího Potštejnu (roku 1902).

V rámci vzpomínkové akce uspořádané k 160. výročí narození Adolfa Liebschera jsme navštívili Zemskou porodnici v Apolinářské ulici. Zdejší kaple sv. Kříže je vyzdobena novobarokními malbami Adolfa Liebschera.

Výstava „Mír a válka; Karel a Adolf Liebscherové – pohlednice, reprodukce obrazů a lístky z války“ byla od 3. července do 28. srpna 2016 instalována na zámku v Potštejně.

V letních měsících 2015 uspořádalo Sdružení Liebscher ve spolupráci se Sdružením Klášter Chotěšov výstavu „Mír a válka; Karel a Adolf Liebscherové – pohlednice, reprodukce obrazů a lístky z války“ v Klášteře Chotěšov. Výstava byla zařazena mezi doprovodné akce k projektu „Plzeň – evropské město kultury 2015“ a byla přístupna v rámci prohlídky celého kláštera.

V Galerii Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze na Palachově náměstí se od 19. listopadu 2014 do 7. ledna 2015 uskutečnila výstava „Z Prahy až do Buenos Aires - Výstavy „ženského umění“ a mezinárodní reprezentace meziválečného Československa“.

V Galerii České spořitelny v Rytířské ulici byly od 2.4. do 29.6. vystaveny vítězné návrhy podané do soutěže na výzdobu Rudolfina. Soutěže se zúčastnil i Adolf Liebscher, jehož návrhy byly ohodnoceny 3. cenou. I když byla soutěž vyhodnocena, žádný z návrhů nebyl realizován.

Diorama "Boj studentů se Švédy na Karlově mostě v roce 1648" je umístěno v chátrajícím Petřínském bludišti. Vlastník objektu Muzeum hlavního města Prahy připravuje rekonstrukci budovy a restaurování rozměrného dioramatu, jehož autory jsou bratři Adolf a Karel Liebscherové, s nimiž spolupracovali malíř Vojtěch Bartoněk a dekoratér Karel Štapfer.

V Městském muzeu na zámku v Bystřici pod Hostýnem byla zahájena výstava obrazů a kreseb Hanuše Schwaigera.

V kostele sv. Jakuba Většího v Ratenicích u Peček jsme si dne 1. června v rámci akce Noc kostelů připomněli 100. výročí dokončení výzdoby místního kostela malbami Adolfa Liebschera.

V Muzeu a galerie severního Plzeňska v Mariánské Týnici se od 13. 3. do 29. 4. 2012 uskutečnila druhá část výstavy Česká zákoutí v kresbě Karla Liebschera, zaměřená tentokrát na oblast západních a jihozápadních Čech.

Adolf Liebscher zajížděl do Všenor v 80. letech 19. století, kde pobýval s rodinou na letním bytě u Nolčových, kteří vlastnili místní zámeček. Při svých pobytech vyzdobil kapli sv. Jana Křtitele (hrobka Nolčových) a taneční sál. Také ve Všenorech a okolí namaloval řadu krajinek.

V Galerii České spořitelny v Rytířská se od 4.7. do 30.9. 2011 konala výstavu 60 kreseb Karla Liebschera z různých míst ze středních a jihozápadních Čech uspořádaná s fondů České spořitelny.

100 let od dokončení výmalby děkanského chrámu Nanebevzetí Panny Marie ve Zlonicích.

Výstava věnovaná kouzelným pohledům na známá místa ve Slaném a okolí, jak je zachytil malíř Karel Liebscher.

Poslední velká výstava v historické budově před její rekonstrukcí byla věnována souboru legend a pověstí o nejstarších dějinách Čechů, které vznikaly postupně v průběhu posledních pěti století.

Výstava obrazů a kreseb F. B. Zvěřiny (1835 -1908) v Oblastní galerii Vysočina v Jihlavě, kterou připravila naše členka Markéta Dlábková se svým kolegou Ondřejem Chrobákem.

Sdružení Liebscher uspořádalo na pražské Novoměstské radnici a na zámku v Potštejně výstavu k 150. výročí narození Adolfa Liebschera. Liebscher patřil mezi nejuznávanější české malíře 2. poloviny 19. století. Přiřadil se ke konzervativním tvůrcům, kteří po nástupu secese zůstali věrní stylu vycházejícímu z 80. let...